Tjenester

Eierskifterapport/Tilstandsrapport

Eierskifterapport™ er den eneste tilstandsrapporten med et faglig rammeverk som benyttes ved boligsalg i Norge. Dette er rapporten enhver kjøper og selger bør kreve ved en bolighandel – Ikke mere, ikke mindre.

Rapporten er enkel, men likevel en grundig tilstandsrapport som tar utgangspunkt i å kontrollere bygningsdeler hvor det erfaringsmessig oppstår en del konflikter mellom kjøper og selger.

I og med at det kun er fagfolk som kan utføre denne rapporten vil den mest sannsynlig fremstå som den grundigste rapporten i markedet.

Rapportene leveres kun av takstmenn/mestere tilknyttet BMTF.

Ekte fagfolk!

Forruten å sjekke om boligen har lovlighetsmangler, tar denne rapporten utgangspunkt i at en byggmester sjekker 7 punkter på en bolig som skal selges:

  • Våtrom
  • Rom under terreng
  • Krypekjeller
  • Loft
  • Konstruksjon
  • Drenering
  • Tak

I konflikter mellom kjøper og selger er det heller sjelden at det oppstår konflikt rundt slike ting som beliggenheten av boligen eller fargevalg på rom. Byggmesteren skal beskrive byggtekniske feil og mangler, og komme med forslag til hvordan dette bør repareres.

Ved kjøp eller salg av fast eiendom (enebolig, leilighet, næringseiendom o.l.) eksisterer det bare unntaksvis en grundig teknisk gjennomgang og vurdering av eiendommen.

Verdi- og lånetakst

Verdi-og lånetakst er en teknisk vurdering av hva boligen er verdt i dagens marked. Altså en kombinasjon av teknisk tilstand, byggekostnader, tomteverdi og markedsverdi.Som igjen danner grunnlaget for hvor mye banken vil låne deg til kjøp av boligen. Som oftes fra 10 til 20 % lavere enn verdien.

Forenklet lånetakst

En forenklet lånetakst er en forenklet utgave av verdi- og lånetaksten.

Skadeskjønn

Dersom eiendommen skulle få skader, da er det viktig å sikre et profesjonelt og grundig grunnlag for erstatningssaken.

Reklamasjon

En rapport for og avgjøre om den gitte skade er en skade som dekkes av selger evt. Selgers eierskifteforsikring.

Kontakt oss

Telefon: 959 48 982
E-post: espen@slettentakst.no
Organisasjonsnummer: 824452652

Adresse:
Valhallvegen 32B, 2413 Elverum

Om oss

Espen Sletten er rørleggermester, har bakgrunn som ingeniør og teknisk tegner, og sørger for at du får fagmann-garanti når du velger Sletten Takst.